donderdag 6 mei 2010

5 mei 2010


Meiregen heeft voor een groeispurt gezorgd.


Na een paar dagen koud en nat weer is er veel gebeurd op de tuin. Een aantal planten zijn omhooggeschoten ondanks de koude. Het mooie rijtje radijs en bieten waarvan de vorige keer de kiemblaadjes van te zien waren zijn stevig uitgedund, door slak en/of haas. Tevens vond ik nog wat steeltjes met wortels van de koriander, geen kiemblaadje meer te bekennen. Het lijkt er op dat we een kooi moeten gaan bouwen om toch nog wat te kunnen oogsten.
Activiteiten van vandaag waren het planten van Franse dragon, het verplaatsen van verbena bonariensis. Dat laatste was het gevolg van het schoonmaken van het aardbeienveldje. Tussen het gras, de brandnetels en de aardbeien hebben toch een aantal verbena's de winter overleefd. Die hebben een mooi plaatsje gekregen om later dit jaar hun bloemenpracht te tonen.
Irv heeft zich op het pad gestort, vochtige grond maakt het makkelijk om het gras en andere groeisels eruit te spitten. Het idee is dat het een grindpad is, alleen is het nu een modderpad met steentjes geworden waar van alles tussen groeit. Veel werk dus om onkruidvrij te houden. Volgens het bestuur is het een kwestie van harken, dan komt het grind vanzelf boven. Dat blijkt niet het geval te zijn hebben we aan den lijve ondervonden afgelopen jaar.

Terug naar huis met radicchio en een lekkere bos rabarber



Vergeet-me-niet in fluorescerend blauw


Het prille begin van de kweepeerpas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten