zondag 30 mei 2010

Aardappelsalade en blini's

Nu een recept dat nog niet uit de tuin komt, over een paar maandjes lukt dat hopelijk wel.
Het is een eenvoudige aardappelsalade, lekker door de eenvoud, maar daarvoor is het belangrijk dat de ingrediƫnten van goede kwaliteit zijn.
Nieuwe aardappels in de schil koken tot ze gaar zijn. Je kunt ze ontvellen, maar hoeft niet. Grof prakken en er een paar eetlepels goede wijn over sprenkelen als ze nog warm zijn.
Vervolgens bosuitjes en een augurk klein snijden, peterselie en dille fijnhakken, mierikswortel raspen. Een dressing maken van creme fraiche en goede olie, (ik heb truffelolie gebruikt) peper en zout. Dat allemaal luchtig door de aardappels scheppen het liefst als ze nog enigszins warm zijn. Op kamertemperatuur opeten.

Heel lekker op warme zelfgebakken blini's:
100 gram bloem, schepje suiker, 1dl water en 15 gr gist door elkaar roeren en een half uur laten rijzen. 150 gram boekweitmeel, een ei en 2 dl melk, snufje zout toevoegen nog een keer een half uur laten rijzen. Kleine pannenkoekjes van bakken.
recept

Aardappels (under construction)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten