woensdag 19 mei 2010

Rabarbercrumble

Van rabarber kun je een lekkere crumble maken.
Er zijn veel crumble recepten maar ik persoonlijk hou van eenvoud, dus: bloem, boter, suiker, rabarber en 40 minuten oven.
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Rabarber schoonmaken in stukjes snijden en in een ovenschaal doen. Suiker erover heen strooien en om schudden (naar eigen inzicht: afhankelijk van hoe zoet je het wil, de hoeveelheid rabarber en de soort rabarber).
200 gram bloem, 150 gram koude boter en 50 gram suiker, snufje zout tot een kruimelmengsel kneden en over de rabarber verdelen. (Doe je er te weinig boter in dan wordt het een melige hap.)
In de oven zetten en na ongeveer 40 minuten zit er een lekker bruin korstje op en bubbelt de rabarber langs de rand omhoog. Pas op dat je je mond niet brandt.
Variaties kun je maken door een deel van de bloem te vervangen door havermout of muesli, je kunt ook koek- of speculaaskruiden aan de bloem toe te voegen.
Wat ik wel lekker vind is een paar takjes munt door de rabarber, ook hier weer niet teveel. Het moet wel een rabarbercumble blijven
recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten