dinsdag 30 augustus 2016

Zomerwerkzaamheden


De zomer leent zich voor allerlei werkzaamheden in de tuin.
De planten groeien, af en toe oogsten. Het onkruid groeit minder hard, dus het wieden gaat makkelijker. Met andere woorden tijd voor andere klussen.

Composthoop

De composthoop was een hoop geworden. Deze was hopeloos rommelig geworden. Dus vriend H. in geschakeld om zijn spierballen te laten rollen.

Het geluk was deze dag met ons, in de buurt lagen palletten voor het oprapen, dus dat hebben we gedaan, deze vormen mooie wanden voor de georganiseerde hopen.

Bij het omzetten van de compost troffen we een muizennest aan. Ik denk dat het een veldmuis is. De oogjes zaten nog dicht. Aan de andere kant van het hek hebben de vijf jonkies een tweede kans gekregen.


jong veldmuisje
Het resultaat mag er zijn. Twee gevulde bakken die volgend jaar compost opleveren. Een bak die halfvol is en nog flink aangevuld kan worden en een helemaal maagdelijke lege bak.

Orde en netheid op de tuin

Graspaden

afgelopen jaar hadden we een experiment met graspaden. Het ziet er mooi uit, het loopt prettig, maar het is allejezus veel werk. Ze moeten wekelijk gemaaid worden, anders kruipt het gras de bedden in. Met een grasmaaier gaat dat enigszins, maar de kantjes moeten ook bijgewerkt. Met de extra ruimte in de composthoek ben ik begonnen met het afsteken van de zoden. Kruiwagens vol worden vervolgens op de composthoop gegooid. Pittig werk, maar het knapt er ook van op getuige onderstaande foto's.

Bedden met gras ertussen


Een wagen volgeladen

Het knapt er flink van op


Geen opmerkingen:

Een reactie posten